2010. január 13., szerda

Csirkemell házi készítésű édes-savanyú szósszal

Nagyon szeretjük az édes-savanyú kombinációt, és amióta kaptam egy nagyon jó receptet erre a szószra, azóta nyáron elég sokat rakok el belőle üvegekbe,ilyenkor pedig nagyon jól jön rohanó hétköznapokon egy gyors ebéd vagy vacsora készítésére.

















Kockákra vágott csirkemellet olajon aranyszínűre sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd ráönjük a kész szószt és összerottyantjuk. Csak ennyi!!! 
Nálunk nagy kedvenc, mert gyorsan elkészül (ez nekem nagy plusz), a fiaim pedig imádják.

Igaz nincs szezonja most a befőzéseknek, de azért leírom a szósz receptjét is:
Édes-savanyú szósz
1 kg piros paprika, 2 kg paradicsom, 1 kg hagyma, 3 gerezd fokhagyma - ezeket együtt puhára főzni, majd összeturmixolni.
Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadunk 1 dl olajat, 1 dl ectet, 7 dkg sót, 20 dkg kristálycukrot (v. ízlés szerint), 3 dl paradicsomsűrítményt, ízlés szerint: kis kockákra vágott savanyúuborkát, kukoricát (konzerv), fagyasztott zöldborsót, kockákra vágott ananászt (konzerv - mehet bele a leve is). A recept nem írja, de én mindig teszek hozzá egy kevés csípős kechupot is, mi így szeretjük. Az egészet felforraljuk, kb. 15-20 percig főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése