2010. április 19., hétfő

Charlotte


















Hozzávalók:
2 db  4-4 tojásból készült baracklekváros piskótatekercs.

A krémhez:
50 dkg túró
2,5 dl tejszín
2 csomag vaníliáscukor
25 dkg porcukor
őszbarackbefőtt (nálam 1,5 üvegnyi) vagy valamilyen friss gyümölcs (eperrel is nagyon finom)
1 dl a befőtt levéből (ha friss gyümölcsöt használunk, akkor mehet helyette tej)
1 csomag Dr. Oetker zselatin (20 g).

A piskótatekercseket felszeleteljük és kirakunk vele egy folpackkal kibélelt tálat.
A zselatint beleszórjuk az 1 dl befőttlébe, elkeverjük és hagyjuk megduzzadni (kb 10 perc).  A túrót, porcukrot, vaníliáscukrot kikeverjük. Azután a zselatint lassú tűzön, kevergetve éppen csak addig melegítjük, amíg felolvad (nem szabad forralni). Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan hozzáöntjük a felodott zselatint, közben tovább verjük. A zselatinos tejszínhabot könnyedén beleforgatjuk a túrós masszába, beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöt. Az egészet beleöntjük a piskótatekercsekkel kirakott tálba, a tetejét is befedjük szeletekkel, folpackkal letakarjuk (én egy picit le is nyomattam) és legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap kiborítjuk és szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése