2010. szeptember 16., csütörtök

Pizza

1.Kolbászos                                      2.Sonkás

















Hozzávalók: (2 nagyobb pizzához)
-- A tésztához:
45-50 dkg kenyérliszt
1 dkg élesztő
2 ek olaj
3,5 dl langyos víz
só, oregánó.

-- A pizzaszószhoz:
egy kis konzerv sűrített paradicsom
4 gerezd zúzott fokhagyma
olaj (kb 0,5 dl)
ízlés szerint oregánó
= ezeket összekeverni.

Hagyományos módon kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a szósszal.
Mi általában ananászos-sonkásat és kolbászos-kékpenészes sajtosat (csípős paprikával) készítünk.
Az ananászos-sonkáshoz a szósszal megkent tésztára rárakjuk a sonkát, ananászkockákat és megszórjuk reszelt sajttal.
A kolbászosnál  a szósszal megkent tésztára rárakjuk a kolbászkarikákat, csípös paprikát, 7-8 dkg reszelt penészessajtot megkeverve 10-15 dkg reszelt trappistasajttal.
Előmelegített jó forró sütőben (maximum hőfokon) megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése