2010. november 7., vasárnap

Banános tekercs


























Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt (fele rétes-, fele simaliszt)
10 g sütőpor
2 ek. kakaó.

Krém:
6 ek. tej
5 ek. kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
20 dkg darált dió
25 dkg vaj v. margarín.

3 db banán.

A tojások fehérjét habbá verjük, kevesenként adagolva hozzá a cukrot, majd a sárgákat is hozzáadjuk. A lisztet, sütőport és kakaót szárazon összekeverjük, és fakanállal beleforgatjuk a habba. Sütőpapíros tepsibe öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. Melegen konyharuhában feltekerjük és kihűtjük.

A krémhez a tejet a kétféle cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a diót, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a kihűlt diós masszával, 5 dkg-ot a krémből félreteszünk a tekercset kívülről bekenni, a maradékot rákenjük a tésztalapra, közepére banánt rakunk és feltekerjük. Csokimázzal (10 dkg csokiból) vonjuk be, és hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése