2010. november 5., péntek

Sajtos keksz


























Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
kevés őrölt pirosparika
1 csapott kávéskanál só
20 dkg reszelt sajt
11 dkg margarín
1 tojás sárgája
2 kávéskanál citromlé.

A kenéshez, szóráshoz:
1 tojásfehérje
szezámmag.

A lisztet, pirosparikát, sót és a reszelt sajtot késes aprítóba tesszük, összekeverjük (így a sajt finomabb lesz benne), hozzáadjuk a margarínt, citromlevet és a tojássárgát is, morzsássá dolgozzuk, majd tálba téve tésztává gyúrjuk, hűtőbe tesszük legalább fél órára. Azután 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti formákra vágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk (lehet sűrűbben rakni a tepsire,mert nem "terülnek" szét sütéskor), tetejüket villával kissé elkevert tojásfehérjével megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10-13 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése