2010. december 4., szombat

Puha mézeskalács (diós-kakaós)




Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
7 dkg darált dió
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
2 evőkanál méz
3 dkg vaj
1 kávéskanál mézeskalácsfűszer (én még tettem hozzá egy fél kávéskanál fahéjat)
1 evőkanál kakaó.

A cukrot, mézet, szódabikarbónát és a tojásokat pára felett, folyamatosan keverve meglangyosítjuk, majd levesszük, és belekeverjük a vajat. Kissé kihütjük. A liszthez hozzáadjuk a kakaót, diót, mézeskalácsfűszert, és összekeverjük, majd a tojásos-mézes "keverékkel" tésztává gyúrjuk. Kissé ragacsos lesz, de nem kell hozzá lisztet tenni. Folpack fóliába csomagolva egy éjszakán át hűvös helyen (de nem hűtőben) pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk,  majd előmelegített sütőben 180 fokon  kb.6-8 perc alatt megsütjük (a sütési idő függ a  mézeskalácsok méretétől is, így figyelni kell). A kisült mézeskalácsokat még forrón megkenjük felvert egész tojással, ettől szép fényesek lesznek. A tepsin hagyjuk kihűlni. Ezek a mézesek már a sütés után puhák lesznek, nem keményednek meg (persze nem szabad "túlsütni") .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése