2012. augusztus 7., kedd

Sültparadicsom leves

















Hozzávalók:
kb. 1 kg paradicsom
1 közepes hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
olaj
1 db leveskocka

pici kristáycukor
bazsalikom

+ a tálaláshoz:
 mozarella
pirított toast kenyér - fokhagymával bedörzsölve

A paradicsomokat felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, közérakjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát és fokhagymát is, kevés olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütjük (1-1,5 óra).

A megsült paradicsomot és a hagymákat összeturmixoljuk és szitán "átnyomjuk", hogy a magok és a paradicsom héja ne kerüljön a levesünkbe.












Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, bazsalikomot és hagyjuk felforrni. Szükség szerint pici cukorral és sóval ízesítjük.
Kis kockákra vágott mozarellával és fokhagymás toast kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése