2012. október 7., vasárnap

Sárgarépás lekváros párnácskák

Hozzávalók:
- A tésztához:
50 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarín
25 dkg finomra reszelt sárgarépa.

+ sütésálló lekvár 
1 tojás a lekenéshez
vaníliás porcukor a szóráshoz,

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, 6x6 cm-es négyzetekre felvágjuk, minden négyzetre mokkáskanálnyi sűtőlekvárt teszünk, majd átlósan félbehajtjuk, kicsit lenyomkodjuk a széleket. Sütőpapíros tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjük a tetejüket és előmelegített sütőben  200 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. (Megj.: lekvár helyett lehet mákos vagy diós töltelékkel is készíteni.)











1 megjegyzés: