2013. április 21., vasárnap

Köménymagos sertéskaraj




Hozzávalók:
kb. 1 kg csont nélküli sertéskaraj

őrölt bors
őrölt kömény
simaliszt
2 hagyma
1 teáskanál pirospaprika
vegeta
olaj.

A megmosott, szárazra törölt húst szeletekre vágjuk (pár helyen a szélét bevagdaljuk), sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük mindkét oldalukon. Teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, a húst simalisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Tányérra szedjük.













A hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk és üvegesre pároljuk a visszamaradt olajon, visszarakjuk a húst is a hagymára, vízzel felöntjük, vegetával ízesítjük és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul (kb. 45-50 perc).
























Ekkor a húst kiszedjük, a szafthoz pirospaprikát adunk, és vízben elkevert kevés simaliszttel (kb. 1 teáskanálnyi) kissé besűrítjük, visszarakjuk a húst és kissé összemelegítjük még.
Rizzsel és salátával ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése