2015. december 28., hétfő

Mogyoróvajas keksz mogyoróvajas krémmel töltve























Hozzávalók:
- A tésztához:
22 dkg simaliszt
10 dkg barnacukor
7 dkg porcukor
13 dkg margarín
13 dkg mogyoróvaj (sima = smooth)
1 tojás sárgája
1 tk vaníliaaroma

- A krémhez:
10 dkg mogyoróvaj (sima= smooth)
3-4 dkg teavaj
1 csésze porcukor
1-2 evőkanál tej

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük 1 órát.
Utána kinyújtjuk és kiszaggatjuk (nálam most kicsi szivecskék lettek) Sütőpapíros tepsibe rakjuk, 190 fokos előmelegített sütőben  megsütjük (kb.10-12 perc).
A krém hozzávalóit kikeverjük. Nem lesz az a kimondott vajas krém, inkább a marcipánhoz hasonló állaga van.
A kekszeket kettesével összeragasztjuk a krémmel. Csokimázzal díszítjük.
Megj.: jobb pár nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek és a keksz kissé megpuhuljon.

***  A tésztából kipróbáltam sütipecséttel is kekszeket sütni, csak úgy krém nélkül, kávé mellé, úgy is finom, szépen megtartotta a pecsét mintáját sütés után is. Lefényképezni elfelejtettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése