2016. június 11., szombat

Tojásalapú fagyi házilag, fagyigép nélkül

























Az alaprecept innen.

Hozzávalók:
3 egész tojás
2 tojás sárgája
15 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dl tejszín (33%-os)
7 dkg darált (török)mogyoró
4 dkg vagdalt csoki
4 dkg keksz darabokra tördelve

Egy fazékba vizet teszünk forralni.
Egy fém tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a + 2 sárgáját és a kristálycukrot. Ha forr a fazékban a víz, fölé tesszük a tálat és a tojásos krémet a vízgőz felett felverjük míg sűrű krémet nemkapunk (nálam ez kb. 10 perc volt). Levesszük a tálat, és kicsit még tovább verjük a krémet, míg kissé lehűl.
A tejszínt habbá verjük, és a kihűlt tojásos alappal óvatosan összeforgatjuk, hozzáadjuk a csokit, kekszet ésa mogyorót is. Műanyag fedeles dobozba rakjuk, és mehet a fagyasztóba.
Megjegyzés: Amikor az első adagot csináltam, a fagyasztás közben párszor átkevertem, azután mikor masodszor csináltam, este készült el, úgyhogy éjjel volt a fagyasztóban, így a kevergetés elmaradt, és így még sokkal finomabb lett, úgyhogy ezentúl egyik fagyit sem fogom kevergetni a fagyás ideje alatt.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése