2017. február 1., szerda

Mandulás aszalt áfonyás kalács




















A kalács tésztájának receptje itt. A tészta 2 rúd kalácsra elég. Most az egyik rudat mandulás töltelékkel töltöttem meg, mert karácsonytól maradt elég sok darált mandulám, azt akartam elhasználni. A másik rúd mákos tölteléket kapott.

   Mandulás töltelék (1 rúd kalácshoz):
20 dkg darált mandula
5 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1 narancs reszelt héja
1 dl tej
6 dkg aszalt áfonya

A tejet a kétféle cukorral felmelegítettem, ráöntöttem a darált mandulára, belereszeltem a narancshéjat és az aszalt áfonyát, jól összekevertem, hagytam kihűlni.

A tészta készítése és a sütés menete  itt található.





 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése