2017. november 4., szombat

Mézeskalács ízesítésű krémmel töltött amaretti-s szelet





Hozzávalók: (33 x20 cm-es tepsi)
A lapokhoz: (2 ilyen lap kell, de az egyiknek a tetejét még sütés előtt amarettivel kirakjuk)
---
2 tojás
60 g kristálycukor
fél csomag vaníliáscukor
50 g rétesliszt
37 g kukoricakeményítő
4 g sütőpor
30 g vaj

+ kb. 150 g amaretti keksz

A töltelékhez:
250 ml tejszín (33%-os)
1 csomag Dr. Oetker habfixáló
400 g tejfől (minél zsírosabb, nekem 18 %-os volt)
1 csomag vaníliáscukor
50 g porcukor
3 csapott teáskanál mézeskalácsfűszerkeverék

A lapokhoz a lisztet, keményítőt és a sütőport szárazon összekeverem.
A vajat megolvasztom (mikróban) és hagyom kihűlni.
A fehérjéket csipet sóval elkezdem habbá verni, apránként hozzáverem a kristálycukrot és a vaníliáscukrot is. Belekeverem egyenként a tojások sárgáit. Végül beleszitálom a lisztes keveréket, óvatosan beleforgatom, végül beleforgatom a vajat is.  Belesimítom egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (az enyém 33 x 20 cm-es). 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütöm.
Ugyanígy elkészítem a másik lapot is, de annak  még sütés előtt amaretti kekszekkel kirakom a tetejét.

A töltelékhez a tejszínt a habfixálóval habbá verem.
A tejfölt kikeverem a porcukorral, vaníliáscukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot.

A kihűlt sima piskótalapról lehúzom a sütőpapírt, belefektetem a tepsibe, rákenem a tölteléket, befedem az amaretti kekszekkel kirakott lappal. Folpackfóliával letakarom, és egy éjszakára beteszem a hűtőbe. Másnap enyhén megszórom porcukorral és felszeletelem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése