2018. március 7., szerda

Csirkemáj és csirkeszív pörkölt





















Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg csirkeszív
2 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
zsír (én most kacsazsírt tettem)
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál gulyáskrém
1 teáskanál paradicsomsűrítmény
só, bors
majoranna, borsikafű
kevés csili (ízlés szerint)

A csirkeszíveket megmostam, kettévágtam.
A májat szintén megmostam és kisebb darabokra vágtam.
A hagymát apró kockákra vágtam.
A hagymát jó sok zsíron megpirítottam, utána rászórtam a pirospaprikát, összekevertem, hozzáadtam a csirkeszíveket és azt is megpirítottam kicsit, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, gulyáskrémet, paradicsomsűrítményt, felöntöttem kevés vízzel. Enyhén megsóztam, borsoztam, kicsi majorannával és borsikafűvel ízesítettem még. Kb. fél órát pároltam, majd hozzáadtam a májat is, további kb. 30 perc alatt el is készült. Utánaízesítettem még sóval és kevés csilivel.
Nokedlivel és savanyúuborkával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése